Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5309
Dĺžka (km): 13,2 km
Prevýšenie: 247/288 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: Regionálna zelená cykloturistická trasa, ktorá ponúka možnosti tvorby rôznych okruh v okolí obcí Stará Myjava a Poriadie.

Popis: Trasa začína na križovatke s modrou cykloturistickou značkou č. 2312 – Okruh Brestovec – Stará Myjava. Prechádza popri VN Stará Myjava, kde odbáča vľavo popri chatkách z lyžiarskemu stredisku. Popod Kubíkovým vrch stúpa k najvyššiemu body cykloturistickej trasy. Dostávame sa do výšky 612 m n. m., z kadiaľ nás čaká zjazd do lokality Hamovanie. Tu sa vieme napojiť na žltú cykloturistickú spojku (8356 – spojka Hamovanie), ktorá nás po 200 m zavedie k trase č. 2314 – Stará Turá – Nobá Lhota.

My však stále pokračujeme po zelenej cykloturistickej značke.  Klesavým tempom prichádzame až ku križovatke so žltou značkou č. 8310 – Hrabina – Jastrabinec, vďaka ktorej vieme tvoriť zaujímavé okruhy v okolí. Stále klesáme, až do obce Poriadie, kde trasa končí na križovatke s 022 – Kopaničiarskou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.