Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2312
Dĺžka (km): 15,3 km
Prevýšenie: 220/190 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta


Charakteristika:
Regionálna cykloturistická trasa prechádzajúca po časti myjavských kopaníc. Atrakciou trasy sú jednoznačne prekrásne výhľady na kopaničiarsky kraj. Je vhodná pre všetky vekové skupiny.

Popis: Trasa začína na námestí v meste Myjava, kde sa zároveň nachádza križovatka viacerých cyklotrás. Z námestia pokračujeme uličkami mesta smerom na Starú Myjavu. Pri vodnej nádrži Brestovec si môžeme vybrať ktorým smerom sa vydáme, keďže táto trasa je z tohto miesta okruhovaná. My sme sa vybrali smerom na Brestovec a tiahlym stúpaním prechádzame jednotlivými kopanicami. V lokalite Kadlecovci dosahujeme vrchol stúpania a pri oddychovaní sa kocháme prekrásnymi výhľadmi na celý okolitý kraj. Potom nás čaká zaslúžený zjazd do Starej Myjavy, kde si môžeme zájsť k miestnej vodnej nádrži, ktorá sa nachádza v peknom lesnom prostredí. Zároveň sa tu dá aj občerstviť. Trasa ďalej pokračuje dole obcou až späť k vodnej nádrži Brestovec, kde okruh končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.