Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5301
Dĺžka (km): 36,4 km
Prevýšenie: 741/562 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Trasa spája dve významné modré trasy a to trasu 2301 z Nemšovej do Hlohovca a trasu 2308, resp. Bojnický cyklookruh. Trasa patrí k stredne dlhým a je určená pre náročnejších cykloturistov.

Popis: Trasa začína na križovatke s modrou trasou č. 2301 – Hlohovec – Piešťany – Beckov – Nemšová pri rieke Váh. Po krátkom úseku poľnej cesty sa dostáva do obce Trenčianska Teplá, kde prechádza cez železnicu a ulicami až k hlavnej ceste č. 61, ktorú prekrižuje.

V tomto mieste začína aj modrá trasa č. 2303 – Trenčianska Teplá – Bolešov, ktorá smeruje do Dubnice a Bolešova. Zelená trasa pokračuje východným smerom po asfaltovej ceste prichádza až na začiatok Trenčianskych Teplíc, kde odbáča doľava smerom na Omšenie. Úsek medzi Teplou a Teplicami je dosť frekventovaný a preto treba byť na bicykli opatrný. V budúcnosti sa pripravuje preloženie danej trasy mimo cesty. Z Trenčianskych Teplíc cesta už menej frekventovaným úsekom pokračuje do obce Omšenie. Vľavo nad obcou sa nachádza krásny prírodný úkaz Omšenská Baba.

Z Omšenia trasa prechádza do obce Dolná Poruba, kde za obcou končí asfaltová cesta a zelená cykloturistická trasa pokračuje po štrkovej a poľnej ceste stúpaním. Stúpanie má 2 km a privedie nás až do sedla Homôlka, kde sa trasa napája znova na asfaltovú cestu. Tu sa nachádzame v najvyššom bode na trase a po zaslúženom oddychu sa môžeme občerstviť v chate. Zo sedla čaká na cyklistov príjemný zjazd do obce Valaská Belá z ktorej trasa pokračuje stále miernym klesaním až na koniec trasy. Trasa končí na rázcestí s Bojnickým cyklookruhom č. 2308 pri obci Čavoj.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.