Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2310
Dĺžka (km): 19,7 km
Prevýšenie: 1260/1100 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Pekná cykloturistická trasa prepájajúca dve strany pohoria Považský Inovec.

Zjednodušený popis: Hrádok – Pod Chlmom – Pod Zámkom – Rázcestie pod Tematínom – Horňákova kopanica – Hrádocká dolina – Dolina, rázcestie – Hrádok

Popis: Atraktívna cykloturistická trasa začína v obci Hrádok na križovatke viacerých cykloturistických trás neďaleko MTBiker centra. Obcou Hrádok vedie po asfaltovej ceste v súbehu so zelenou cykloturistickou trasou (ev. č. 5304). Za obcou trasa vchádza na spevnenú lesnú cestu, pomaly stúpa cez lokalitu Pod Chlmom až pod malebnú zrúcaninu hradu Tematín. Tu sa trasy rozdelia, modrý okruh pokračuje na križovatke rovno a postupne traverzuje a klesá po upravených lesných cestách. Príroda Tematínskych vrchov v tomto úseku je veľmi pestrá, často sa nám naskytá aj krásny pohľad na hrad Tematín.

Trasa začína viac a viac klesať až po lokalitu Horňákova kopanica (križovatka so žltou trasou č. 8342), povrch cesty sa mení na asfaltový a modrá značka vedie cyklistov nenáročným terénom späť do obce Hrádok. V Hrádku je možnosť občerstviť sa v miestnych krčmách, či využiť servisné služby v MTBiker centre. Cykloturista môže pokračovať vo svojom výlete po ďalších cykloturistických trasách Považského Inovca, ktoré sa v obci Hrádok križujú. Odporúčame atraktívny trail – zelenú cykloturistickú trasu č. 5304 – Okruh Hrádok – Tematín – Ihelník – Hrádok.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.