Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8313
Dĺžka (km): 7,6 km
Prevýšenie: 283/170m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Cykloturistická trasa je spojkou Vážskej cyklomagistrály (č.002) a zelenej regionálnej trasy č.5312, ktorá spája obce Udiča a Jasenica.

Popis: Trasa začína na hlavnej ceste pri pohostinstve v Orlovom (časť Považskej Bystrice) na križovatke s významnou Vážskou cyklomagistrálou. Na neďalekej svetelnej križovatke začína i ďalšia významná trasa – Rajecká cyklomagistrála (č.026). Naša žltá trasa vchádza do úzkej ulice do obce a pokračuje ďalej po asfaltovej ceste okolo pekného barokového kaštieľa, ktorý žiaľ nie je voľne prístupný. Za obcou sa cesta mení na spevnenú lesnú cestu a postupným stúpaním pekným lesom sa dostávame na vrchol stúpania do lokality Lopatina, kde je križovatka viacerých turistických trás. Jedna z nich(žltá) vedie aj na zrúcaninu Považský hrad. My však pokračujeme lesnou cestou miernym zjazdom cez usadlosť Uhry do sedla Klapy. Ako už názov napovedá, naskytne sa nám pohľad na krásny prírodný masív Klapy. Trasa ďalej vedie miernym zjazdom po lúke, odkiaľ máme dobrý výhľad na krásu tamojšej prírody, až k ku krížu, kde križujeme zelenú trasu č. 5312. Tu trasa končí, odporúčame však zájsť do neďalekej obce Jasenica, kde môžete načerpať sily do ďalších cyklotúr či obzrieť si krásne zrekonštruovaný kaštieľ.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.