Farba: žltá
Evidenčné číslo: 8303
Dĺžka (km): 4,9 km
Prevýšenie: 142/153 m(pozor uvádza sa v smere popisu trasy) (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt

Charakteristika: spojovacia trasa medzi obcami Košariská a Priepasné. Z trasy je viacero krásnych výhľadov na kopaničiarsky región.

Popis: V rodisku M. R. Štefánika prechádza viacero cykloturistických trás. Tu začína aj žltá trasa na malom námestíčku pri obecnom úrade, oproti kostolu. Prechádzajú tu aj dve modré cykloturistické trasy a to č. 2202 a 2302. Žltá trasa vedie spolu s trasou č. 2202 a za obcou odbočuje smerom na obec Priepasné a pokračuje stúpaním. V stúpaní je možné sa zastaviť pri odpočívadle z ktorého je pekný výhľad na časť obce Košariská a malebný kopaničiarsky kraj. Nachádza sa tu aj mohutný drevený dvojkríž. Na vrchole stúpania modrá trasa odbočuje na vrchol Bradla so Štefánikovou mohylou, naša žltá pokračuje do lokality Dlhý Vŕšok. Potom príjemným zjazdom vedie až do obce Priepasné kde trasa končí na križovatke cyklotrás.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.