Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5323
Dĺžka (km): 25,2 km
Prevýšenie: 230/230 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Krásny okruh vedúci krajom krvilačnej Alžbety Bátoriovej. Okruh prepája viaceré obce pod hradom Čachtickej pani.

Popis: Trasa začína a zároveň končí v obci Podolie v Parku miniatúr. V tomto unikátnom parku nájdeme aj cyklopoludník a križovatku s červenou Malokarpatskou cyklomagistrálou. Od Parku miniatúr trasa vyráža smerom na juh a pri soche svätcov za obcou odbáča smerom na Podolské kopanice. Spoločne potom stúpajú ďalej až do lokality Ošmek, ktorý je najvyšším miestom na trase. Z Ošmeku sa príjemným zjazdom cez osadu Dobrá Mera dostávajú až do obce Krajné. Tu je na začiatku obce križovatka s modrou cykloturistickou trasou č. 2302. Tentokrát okruh pokračuje spoločne s modrou trasou až do obce Hrachovište, kde na cykloodpočívadle modrá trasa končí a zároveň sa tu v smere od Starej Turej pripája Kopaničiarska cyklomagistrála.

Spoločne obe trasy pokračujú kľukatou cestou popri železničke do obce Višňové. Z týchto miest sú pekné výhľady na Čachtický hrad a celý hradný vrch. Vo Višňovom priamo pod hradom je možné sa príjemne občerstviť a dať si krátku pauzu. Obe trasy spoločne pokračujú popri potoku Jablonka dolinou do obce Čachtice, kde sa k ním pripája Malokarpatská magistrála. Všetky trasy spoločne pokračujú na námestie, kde je aj cykloturistická orientácia a možnosť odbočenia na hrad. Ten je však momentálne z dôvodu rekonštrukcie zatvorený. Na námesti však nájdeme aj múzeum v Draškovičovom kaštieli a dominantu obce, opevnený kostol. Takisto je tu možnosť občerstvenia.

V Čachticiach sa červená Kopaničiarska magistrála odbáča a okruh pokračuje spoločne s Malokarpatskou magistrálou späť do obce Podolie, kde končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.