Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5315
Dĺžka (km): 38,7 km
Prevýšenie: 784/788 m (pozor uvádza sa v smere popisu trasy) (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Zelený cykloturistický okruh v pohorí Vtáčnik. Trasa prechádza peknými osadami a lesným prostredím.

Popis: Trasa začína v obci Oslany, kde sa nachádza križovatka viacerých cykloturistických trás (019 – Ponitrianska cyklomagistrála, 2308 – Bojnický cyklookruh, 8336 – Partizánske – Veľké Uherce – Oslany).

Zelená trasa spoločne s červenou a modrou pokračuje až do lokality Pažiť, kde zelená odbočí doľava smerom na Veľké Uherce. Trasa prechádza obcou až k vodnej nádrži nad obcou. Za vodnou nádržou vedie po lesnej ceste do Drahožníckej doliny, kde sa pripája na cyklomagistrálu – Tríbečskú hrebeňovku. Spoločne obe trasy pokračujú lesnými cestami až do lokality Penhýbel. Zelená cykloturistická trasa tesne pred Penhýbelom odbočí doľava. Trasa sa kľukatí lesnými cestami až do lokality Rudica, následne už po asfaltových cestách trasa pokračuje cez Slukove štále a Durišove štále naspäť do obce Oslany.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.