Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5303
Dĺžka (km): 32, 9 km
Prevýšenie: 470/330 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Regionálna stredne náročná zelená cykloturistická trasa. Trasa spája dve magistrály a to 020 – Naprieč Inovcom a 022 – Kopaničiarsku magistrálu. Najväčšou atrakciou na trase sú krásy kraja pod Javorinou a minifarma s unikátnymi malými zvieratkami.

Popis: Trasa začína na križovatke s magistrálou 020 – Naprieč Inovcom v obci Bošáca. Vydávame sa po trase v smere do obce Bošáca, odtiaľ do Moravského Lieskového a odtiaľ do Bziniec pod Javorinou. Na okraji obci sa dávame doprava a pokračujeme smerom na obec Cetunu, kde je možné si spraviť prestávku v miestom sálone. Z Cetuny krátkym ale prudším stúpaním prichádzame do lokality Škulcovci, kde je križovatka s cyklotrasou vedúcou na Veľkú Javorinu. Tu si môžeme pozrieť unikátnu minifarmu.

Trasa pokračuje ďalej zjazdom do obce Hrnčiarovce a odtiaľ smerom na Starú Turú. Prechádzame mestom uličkami až k rekreačnej oblasti Dubník. Popri vodnej nádrži sa trasa vracia späť na cestu č. 581 po ktorej v krátkom úseku prechádza, aby po chvíli odbočila smerom na Papraď, kde končí na križovatke s 022 – Kopaničiarskou magistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.