Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5131
Dĺžka (km): 13 km
Prevýšenie: 6/97 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta

Charakteristika: Krátka cykloturistická trasa, ktorá prepája lokalitu Alexandrov Dvor v obci Báb s lokalitou Mešterík.

Popis: Trasa začína v obci Báb na križovatke cykloturistických trás (trasy č. 2104 – Nitra – Rišňovce a 5110 – Nitra – Báb) v lokalite Alexandrov Dvor pri reštaurácii Sýpka u Ludvíka. Trasa vedie po ceste III. triedy, kde upozorňujeme cyklistov na zvýšenie pozornosti, táto cesta ide totižto popri diaľničnom výjazde. Trasa vedie po asfaltových komunikáciách až do centra obce Hájske, následne povrch trasy zmení charakter na poľnú cestu a prichádza k lokalite Síky.

Tu odporúčame krátku 200 metrovú odbočku k vodnému prameňu, kde je vybudované aj turistické odpočívadlo s mapovým panelom. K tomuto miestu vás bude navádzať obrázková cyklosmerovka na smerovníku.

Následne trasa postupuje po poľnej ceste k lokalite Mešterík, kde sa nachádza križovatka cyklotrás a viete sa tu napojiť trasu č. 5130 – Štrkovec – Močenok – Jarok (Biskupský háj). V tejto lokalite trasa č. 5132 končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.