Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2306
Dĺžka (km): 21,2 km
Prevýšenie: 340/380 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta


Charakteristika:
Regionálna cykloturistická trasa spájajúca Rajeckú a Vážsku cyklomagistrálu. Trasa je určená pre všetky vekové kategórie.

Popis: Modrá cykloturistická trasa začína v obci Prečín na križovatke s Rajeckou cyklomagistrálou. Po asfaltovej ceste pokračuje do obce Bodiná, kde zhruba v strede obce odbáča a cesta sa mení na lesnú a začína stúpanie až nad obec Vrchteplá. Do samotnej obce nás čaká prijemný zjazd a znova sa cesta mení na asfaltovú. Po nej pokračujeme v smere na Kostolec a prechádzame popod bralá Bosmany. Tesne pred bývalou školou Petra Jilemnického sa trasa stáča doprava. Ku škole, kde sa dnes nachádza reštaurácia však vedie žltá cykloturistická trasa. Modrá pokračuje ďalším, no kratším stúpaním do osady Kresanovci. Odtiaľto je krásny výhľad na okolitú krajinu. Zo sedla je pred nami klesanie až do obce Plevník – Drienové. V obci sa môžeme občerstviť a trasa pokračuje do obce Maršová-Rašov odkiaľ smerujeme ponad železnicu až k rieke Váh. Popri Váhu pokračuje až do Mikšovej, kde sa tesne pred obcou stretáva so zelenou cyklotrasou a prechádza cez lávku ponad Váh. Trasa končí na križovatke s Vážskou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.