Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2305
Dĺžka (km): 17 km
Prevýšenie: 220/200 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta

Charakteristika: Regionálna cykloturistická trasa prechádzajúca nádherným prírodným prostredím Manínskej tiesňavy, Kostoleckej tiesňavy a brál Bosmany. Trasa je nenáročná a zvládne ju aj rodina s deťmi. Odporúčame si kvôli množstvu zaujímavostí na trase na jej prejdenie vyčleniť viac času.

Popis: Modrá cykloturistická trasa začína v Považskej Bystrici na križovatke cyklotrás pri nákupnom centre. Odtiaľto pokračuje okrajom mesta smerom na Považskú Teplú. Tu nás už tabuľky navigujú do doliny a trasa prechádza po asfaltovej ceste cez prírodnú rezerváciu Manínska tiesňava. Nachádza sa tu aj náučný chodník s infotabuľami. Nad nami sa mohutne týčia vrcholy Veľkého a Malého Manína. Postupne prichádza trasa do dedinky Záskalie a cez Kostoleckú tiesňavu pokračuje až do obce Kostolec. Tu sa nad dedinou nachádza ďalšia prírodná zaujímavosť a to skalné bralá Bosmany. Do obce nás čaká prudký, ale krátky výstup a za dedinou sa po poľnej ceste spúšťame do obce Praznov. Trasa prechádza cez obec a končí v lokalite Zakvašov na križovatke s Rajeckou cyklomagistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.