Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2304
Dĺžka (km): 29,9 km
Prevýšenie: 578/513 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta


Charakteristika:
Regionálna cykloturistická trasa spájajúca Považskú Bystricu s Domanižou. Trasa je stredne náročná.

Popis: Modrá cykloturistická trasa začína v Považskej Bystrici na križovatke cyklotrás pri nákupnom centre. Odtiaľto pokračuje stúpaním okrajom mesta smerom na obec Dolný Moštenec po asfaltovej ceste. Odtiaľto pokračuje na Horný Moštenec, kde trasa odbočuje na poľnú cestu a stúpaním sa dostávame až nad obec Horný Lieskov. Z týchto miest sú pekné výhľady na okolie.

Do obce Horný Lieskov prichádzame príjemným zjazdom a opäť sa napájame na asfaltovú cestu. Po nej pokračujeme do obce Dolný Lieskov, kde si môžeme pozrieť miestny park. Odtiaľto pokračujeme do obce Tŕstie, kde sa nachádza križovatka so žltou cykloturistickou trasou, avšak my ešte pred ňou odbočíme doprava ponad Strážovský potok popod masív Stráža až ku križovatke so zelenou cyklotrasou vedúcou do obce Mojtín. Pokračujeme lesným prostredím popri potoku Strážov do obce Predhorie a jemným klesaním prídeme do obce Pružina.

V obci Pružina je možné si spraviť prestávku na občerstvenie. Po občerstvovacej pauze trasa pokračuje stúpaním pekným prírodným prostredím cez krásnu prírodnú lokalitu Briestenné. Stúpanie nás privádza až nad obec Čelkova Lehota, kde sa zároveň nachádza aj križovatka so zelenou cykloturistickou trasou. Z vrcholu sú krásne výhľady a za dobrej viditeľnosti je možné vidieť až Kľak. Trasa odtiaľto pokračuje zjazdom do obce Čelkova Lehota a popri peknej kaplnke pokračuje až do obce Domaniža. Tu trasa končí na križovatke s Rajeckou magistrálou.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.