Dňa 18.-21. júna 2020 sa pri Rimavskej Sobote stretli cykloturisti z celého Slovenska. Akciu organizoval Slovenský cykloklub Rimava v spolupráci s ústredím Slovenského cykloklubu. Podujatie sa koná takmer pravidelne každý rok v inej časti Slovenska; tentokrát sme nadšencov cykloturizmu privítali v našom regióne. Podujatia sa zúčastnilo 11 cykloklubov z rôznych kútov Slovenska.

Od piatka do nedele boli k dispozícií rôzne varianty trás v okolí Rimavskej Soboty v dĺžke 35-70 km. Trasy boli navrhované tak, aby si na svoje prišli aj menej zdatní cyklisti, ale aj milovníci kopcovitejších profilov alebo vyznávači kultúrnych a prírodných pamiatok. Že náš región má čo ponúknuť pre cezpoľných, o tom sa mohli presvedčiť všetci účastníci zrazu. Medzi navštívené lokality patrili napr. minerálne pramene okolo Maštinca, zbierka histórie hrnčiarstva v Sušanoch, keramická dielňa v Hrnčiarskych Zalužanoch, mesto Rimavská Sobota, vodný mlyn vo Veľkých Teriakovciach, rodný dom J. Bottu vo Vyšnom Skálniku, gotický kostol v Kraskove, obec Drienčany, Náučný chodník Zvernica v Teplom Vrchu, rekreačné stredisko Teplý vrch a ochutnávka ríbezľových vín zn. Pádár v Padarovciach.

Zraz dopadol nad naše očakávania, stretli sa ľudia cykloturistike verní, príjemní a pozitívne naladení. Ukázalo sa, že spoločné stretnutia podobného charakteru majú opodstatnenie aj v budúcnosti. Zaujímavosťou je, že náš zraz bol pravdepodobne prvou organizovanou masovou cykloturistickou akciou tohto roku na Slovensku.
Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa aktívne zapájali do organizácie a realizácie cyklozrazu.

Za SCK RIMAVA Štefan Maksi.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.