Koncom septembra sme makali na Liptove. V spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV sme značili 3 úplne nové trasy. Dve v podhorí Západných Tatier, jedna v Malužinskej doline. Pracujeme na prepojení Tatier zo západu na východ – ideálne mimo zóny dopravy – preto sme značili úvodný úsek červenej Podtatranskej magistrály (od obce Kvačany do ústia Žiarskej doliny). Pokračovať ďalej v smere na Podbanské by sme chceli na budúci rok. Aktuálne sa v podhorí Tatier veľa ťaží a zváža drevo, dávajte pozor pri bajkovačke!

Ďalšia trasa vedie z Liptovského Trnovca nad obec, tam tvorí okruh. Sú z nej super výhľady na okolité obce. Pri značení sme stretli veľa hubárov a medvedíka. Pozdravil nás a šiel naspäť do lesa.
Posledná trasa, ktorú sme značili vedie do Nízkych Tatier – konkrétne do obce Malužiná a odtiaľ do Malužinskej doliny. Trasa v doline takisto vytvára okruh. Malužinský Tajch bol plný vody, míňali sme veľa lesníckych chát, počasie vyšlo na výbornú. Túto trasu odporúčame, je to nenáročná bicyklovačka v krásnej prírode.

Vyznačené trasy:

  • 007 – Podtatranská cyklomagistrála – 16,2 km
  • 5488 – Okruh Liptovský Trnovec – 10,2 km
  • 5487 – Malužiná – Malužinský Tajch – Chorupné – 15,2 km

Osadili sme 22 nových cyklosmerovníkov, 2 malé cyklosmerovníky, 1 drevený kôl. Namontovali sme 52 sád velkých cyklosmeroviek, 4 sady malých cyklosmeroviek, 1 sada obrázkových cyklosmeroviek, 24 sád tabuliek miestneho názvu, 9 sád donorských cyklotabuliek, 8 sád emblémových cyklotabuliek a 8 sád významovej cyklotabuľky


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.